top of page
Open site navigation

De partituur van de enige overgeleverde opera van Biber (1644-1704) ‘Chi la dura la Vince’ (wie volhoudt overwint) of ‘Arminio’ was door tijd en water aangetast. In 2004 verscheen er een reconstructie. Reden voor het Combattimento Consort de opera op de planken te brengen. De opera speelt zich af in het oude Rome. Verschillende liefdesgeschiedenissen lopen door elkaar, terwijl de harlekijn de intriges persifleert. 

Buitengewoon komische taferelen, verbonden met pijnlijke, tragische scènes, grillige en ontroerende muziek met zigeunerachtige trekken, een rijke instrumentale bezetting en de hoge kwaliteit van de uitvoerenden maken deze voorstelling tot één van de hoogtepunten van dit operaseizoen.

2006

Arminio

Arminio
Next
Previous

"Lichtvoetigheid ontstaat dank zij de Harlekijn, de levendige muziek van Biber en de fantasievolle regie van Eva Buchmann."

Volkskrant

"Lichtvoetigheid ontstaat dank zij de Harlekijn, de levendige muziek van Biber en de fantasievolle regie van Eva Buchmann. Zo is het bijvoorbeeld een uitstekend idee om een groot deel van de handeling in een Romeins badhuis te situeren want op deze manier wordt het zegepralen van de Romeinse veldheren teruggebracht naar opschepperij van naakte mannen met dikke buiken."

Volkskrant

"Ook in deze voorstelling is de eigen creativiteit van de makers van essentieel belang (…) Lichtvoetigheid wordt geleverd door een paar harlekijnen, de alle kanten uitflitsende muziek van Biber, en de vindingrijke regie van Eva Buchmann. (...) Het valt nauwelijks uit te maken op welk punt het genie van Biber wordt overgenomen door de inventiviteit van De Vriend en consorten, maar dat doet niets af aan de briljante mix van barokke geest en eigentijdse vormgeving die deze Arminio kenmerkt."

Volkskrant

Quotes
Ontour
download icon

Download

File Name

Files

bottom of page